6 березня до Центру надійшло 37 повідомлень про підозру на COVID-19 / УНІАН

У 16 осіб з підозрою на інфікування COVID-19 позитивних результатів не виявлено.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, у вірусологічній референс лабораторії ЦГЗ станом на 7 березня на дослідженні перебуває 20 зразків матеріалів, в т. ч. 6 відібраних в осіб із підозрою на COVID-19 та у 14 контактних.

Дослідження 16 зразків закінчено, позитивних на COVID-19 не виявлено, дослідження 4 зразків від контактних осіб тривають.

Відео дня

Читайте такожНа борту Grand Princess, де виявлено інфікованих коронавірусом, перебувають 49 українців – МЗС

Всього з початку 2020 року до Центру надійшло 37 повідомлень про підозру на COVID-19, отримано один позитивний результат.

Протягом дня 6 березня до Центру надійшло 4 повідомлення про підозри на COVID-19 у Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській областях.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

За межами Китаю найбільше тих, що заразилися, в Південній Кореї та Італії.

3 березня в Україні було підтверджено перший випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.

На сьогодні у світі було зареєстровано 102 тис. 186 випадків захворювання COVID-19, з них 3 тис. 491 закінчились смертю, у той же час 57 тис. 389 (56,2%) осіб одужали.