Україна розширила протокол лікування COVID-19 новим препаратом / REUTERS

Міністерство охорони здоров'я для лікування хворих на COVID-19 планує закупити у США препарат, що використовується при лікуванні вірусу Ебола і який медики з США назвали дієвим при лікуванні інфікованих новим коронавірусом.

Читайте такожУ МОЗ назвали причини різкого зростання захворюваності на COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Цей лікарський засіб – «Ремдесивір» (Remdesivir) - був включений до нашого протоколу, до нашого стандарту лікування, який ми затвердили відразу після мого приходу на посаду. Це дійсно противірусний лікарський засіб, який виготовляється однією з провідних американських компаній», - заявив він.

Степанов зазначив, що цей препарат свого часу застосовувався для лікування вірусу Ебола, але, за його словами, результати були «не надто хороші».

«Під час складання протоколу наші лікарі дивились на досвід провідних країн світу – США, європейських країн, цей лікарський засіб, згідно з нашим протоколом, повинен використовуватись при тяжких та критичних станах», - зауважив він.

Степанов додав, що МОЗ зараз займається тим, щоб закупити цей лікарський засіб і привезти його в Україну, в тому числі дипломатичними каналами.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня МОЗ запровадило єдиний протокол лікування хворих на COVID-19. Документом рекомендоване застосування гідроксихлорохіну, хлорохіну, ремдесивіру, лопіновіру/ритонавіру, тоцилізумабу. 10 квітня у протокол додали лікарський засіб «Фавіпіравір».

Протокол передбачає використання препаратів, які зареєстровані з іншими показаннями або не зареєстровані в Україні, але застосовуються у низці країн світу для лікування окремих груп пацієнтів з коронавірусною хворобою.

В Україні станом на ранок 19 квітня зафіксовано 5 тис. 449 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 141 летальний, 347 пацієнтів одужали.

Читайте також: