фото УНІАН

Німеччина в 2018 році надасть Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) 500 тис. євро для реалізації гуманітарних програм на сході України.

Читайте такожНімеччина надасть 750 тис євро на психосоціальну опіку постраждалих через війну на Донбасі

Про це УНІАН повідомили у відділі преси і роботи з громадськістю посольства Німеччини в Україні.

Відео дня

"Федеральний уряд продовжить підтримку гуманітарної діяльності ВООЗ в Україні і в 2018 році. Після надання 2,5 млн євро для фінансування активних дій ВООЗ в Україні у поточному році Німеччина надасть подальші півмільйона євро у році наступному", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким чином німецький уряд реагує на заклик ВООЗ, яка звернула увагу на ще й досі скрутне становище в галузі охорони здоров'я в зоні конфлікту на сході України.

"Завдяки допомозі з Німеччини ВООЗ закуповує та розподіляє життєво необхідні медикаменти, вакцини, а також витратний і перев'язувальний матеріал для тих, хто потерпає від конфліктної ситуації і має лише дуже обмежений доступ до медичного забезпечення або взагалі не має жодного», - сказано в повідомленні.

Читайте такожУ зоні конфлікту на Донбасі зростає захворюваність на ВІЛ-інфекцію серед вагітних жінок - ООН

Як наголосили у посольстві, заходи допомоги, запроваджені ВООЗ, підуть на користь майже 30 тис. мешканців по обидва боки лінії розмежування та охоплюють медичне обслуговування і лікування хворих на гострі й хронічні захворювання, травмованих пацієнтів, а також на заходи підготовки та перепідготовки медичного персоналу.

Крім того, мають бути розширені потужності українських лабораторій, які здійснюють контроль і діагностування інфекційних захворювань, додали у диппредставництві.