Діяльність Супрун на посаді глави МОЗ негативно вплинула на медичну сферу в Україні, переконані українці / фото УНІАН

Більш ніж половина опитаних громадян України - 64% - не підтримали б ви призначення іноземця на посаду Міністра охорони здоров’я. 

Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведені соціологічною групою “Рейтинг”.

Напротивагу, 27% українців підтримали б ви призначення іноземця на посаду Міністра охорони здоров’я. Згідно з соціологічним дослідженням, більше таке призначення підтримали б молодші, а також більш забезпечені.

Відео дня

Також у респондентів запитали про ставлення до екс-міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. 62% українців вважають, що діяльність Уляни Супрун скоріше негативно вплинула на медичну сферу в Україні, 19% - скоріше позитивно оцінили її діяльність, майже 20% - не змогли оцінити. Більш позитивне ставлення до діяльності У.Супрун серед мешканців Заходу, молодших і більш забезпечених респондентів.

*Всеукраїнське соціологічне опитування проводилося соціологічною групою “Рейтинг”. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність в обох хвилях по 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. Терміни проведення: перша хвиля: 14-19 липня 2020 р., друга хвиля: 15-25 серпня 2020 р.

Довідка УНІАН

  • Уляна Супрун - екс- в.о. міністра охорони здоров'я України.
  • 22 липня 2016 року - розпорядженням Кабміну призначена першим заступником міністра охорони здоров'я України, за рекомендацією президента Порошенко.
  • 27 липня 2016 року - на засіданні уряду Супрун призначена виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я. Посада глави МОЗ залишалася вакантною кілька місяців - після того, як в квітні 2016 р Кабмін Арсенія Яценюка був відправлений у відставку.
  • 4 вересня 2019 року Кабмін звільнив Уляну Супрун.

Уляна Супрун: новини на тему