На які продукти слід звернути свою увагу в середині літа, щоб наситити організм корисними речовинами.

Агрус
 
Ця ягода відмінно очищує організм від шлаків і токсинів Пектин, який у великій кількості міститься в агрусі, допомагає також вивести важкі метали і радіонукліди. Агрус дуже багатий вітаміном С, а ще вітамінами групи В і Р-сполуками. Допоможе при худненні, бо поліпшує обмін речовин.
 
Кінза
 
Ця зелень здатна виводити з організму шлаки, покращувати апетит і травлення. Крім того, її вітамінний склад допомагає підвищити імунітет і зміцнити стінки судин.
 
Буряк
 
Цей коренеплід служить для організму м`яким проносним, допомагаючи травленню. Крім того, багатий йодом, магнієм, кальцієм, калієм і залізом. Буряк має унікальну властивість - запобігає появі та росту злоякісних утворень в організмі.
 
Смородина
 
Ця ягода - лідер за вмістом вітаміну С, який робить нас стійкими до інфекцій, допомагає шкірі виглядати свіжо і зміцнює організм в цілому. Є в ній і інші вітаміни, такі як В, Р, Е, К. Смородина має протизапальну і сечогінну властивість.
 
Суниця
 
Ця ягода багата фолієвою кислотою, вітаміном С. Суниця захищає організм від раку, а також допомагає відновити зір. А достатній вміст вітамінів групи В допомагає суниці зміцнити серцево-судинну систему.
 
Малина
 
Малина допомагає поліпшити склад крові, а також нормалізувати її згортання через велику кількість заліза. Крім того, вона відмінно зміцнює капіляри. Усім нам відомо дію чаю з малиновим варенням - воно допомагає побороти застуду завдяки високому вмісту вітаміну С.
 
Кукурудза
 
Багата вітамінами групи В, вітаміном С, РР, фосфором, калієм, фтором, міддю і йодом. Її клітковина допомагає нашому організму швидше перетравлювати їжу і покращувати обмінні процеси в організмі.
news.open.by