На пляжах Києва знайшли кишкову паличку / фото УНІАН

Вода на більшості пляжів у Києві не відповідає санітарним вимогам.

Про це повідомили в столичному управлінні Держпродспоживслужби за підсумками санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах у столиці.

«Досліджені проби води відкритих водойм станом на початок липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, облаштування та експлуатації оздоровчих закладів», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) виявлено на пляжах «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина» та «Чорторий».

Перевищення кількості бактерій групи кишкової палички (колі-індекс) виявлено на пляжах «Тельбін»; наявність дрібних водоростей та запаху – на пляжі «Галерний».

Перевищення водневого показника – пляжі «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка» та «Центральний».

Читайте такожЗагроза епідемії кишкової палички: названо найнебезпечніші пляжі в Одесі

Також нормам не відповідає біохімічна потреба в кисні (БПК5) на пляжах «Венеція», «Дитячий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Троєщина», «Чорторий», «Вербний» та «Пуща-Водиця».

Водночас, невідповідності санітарним нормам виявлені також у досліджених пробах води з питних фонтанчиків, що функціонують на пляжах: загальне мікробне число - пляж «Вербний»; наявність загальних колі форм - пляжі «Вербний», «Передмістна Слобідка» та «Центральний»; загальне залізо - пляжі «Райдуга», «Центральний» та «Чорторий»; марганець - пляж «Центральний».

Як зазначається, про результати досліджень поінформована Київська міськдержадміністрація та комунальне підприємство «Плесо», надані пропозиції про вжиття заходів щодо дотримання санітарного законодавства.