Євген Комаровський озвучив ключові засоби для профілактики коронавірусу / фото УНІАН

Головними засобами для профілактики коронавірусу COVID-19 є провітрювання приміщень та вакцинація.

Варто відкривати кватирки там, де це можливо, розповів кандидат медичних наук та педіатр Євген Комаровський в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, з людьми можна зустрічатися, але лише на свіжому повітрі.

Відео дня

"Все, що ми можемо зараз – вентиляція приміщень та вакцинація. Відкривайте кватирки де тільки можна...", – порадив медик.

Читайте такожКомаровський сказав, чи загрожує Україні тотальний локдаунЛікар також висловився щодо ситуації з поширенням COVID-19 в Україні. Педіатр вважає, що штам коронавірусу "Дельта" витісняє інші.

"Я б хотів сказати: А що за вересень відбулося нового в плані коронавірусу? Практично нічого, крім "Дельти", не залишилося, буде тільки цей варіант...", – спрогнозував медик.

Раніше директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко попереджав, що в Україні "мішенню" штаму COVID-19 "Дельта" можуть стати неповнолітні, оскільки в нашій країні їх не вакцинують.

Вакцинація в Україні від коронавірусу розпочалася наприкінці лютого. Станом на 25 вересня дві дози вакцини отримали 5 443 521 особа. За офіційними відомостями, населення нашої країни перевищує 41 млн осіб.

Коронавірус в Україні станом на 26 вересня знайшли у 2 392 397 осіб, одужали 2 244 192 пацієнти, а померли 55 626 хворих.