Ляшка сьогодні призначили міністром / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко ставить перед собою ціль до кінця 2021 року вакцинувати від COVID-19 усіх охочих.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України у своєму Telegram-каналі.

Після того, як Верховна Рада призначила Ляшка новим міністром, він склав присягу та був представлений колективу МОЗ.

Відео дня

«Відсьогодні, продовжую свою роботу у Міністерстві охорони здоров’я у статусі очільника. Для мене, це, в першу, чергу відповідальність. Вже найближчим часом я представлю команду заступників, але запевняю, що це будуть люди які поділяють мої принципи в роботі - працюють відповідальна, прозоро і ставлять перед собою високі цілі. Вважаю усіх нас єдиною командою, і буду намагатися, сприяти максимальній реалізації вашого потенціалу» - зазначив міністр.

Читайте такожЛяшко: пандемія COVID-19 ще не завершилась, і вона не остання

Кадрові ротації у МОЗ

  • 18 травня Верховна Рада звільнила з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова.
  • 19 травня до парламенту надійшло подання прем’єр-міністра України щодо призначення заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я.
  • 19 травня на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ляшко пообіцяв, що провакцинує в літній період 5 млн українців, тобто буде проведено 10 млн щеплень. 
  • Сьогодні Верховна Рада розгляне питання про призначення трьох міністрів, зокрема кандидатуру Ляшка, та проведе позачергове засідання.
  • Перед засіданням «Слуги народу» перший заступник фракції  Олександр Корнієнко зазначив, що якщо Ляшко не виконає обіцянку про щеплення за літо 5 млн українців, то піде у відставку.