Сумщина на порозі "червоної" зони, попередили у KSE / ілюстративне фото УНІАН

В Україні Сумська область є найбільш наближеною до "червоної" зони карантину, запровадженого для боротьби з поширення коронавірусу COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у середу, 13 жовтня під час онлайн-брифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Рівень захворюваності в Україні є досить великим. Вже перший регіон у нас пішов в "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки, і ми очікуємо, що наступного тижня у нас будуть нові регіони, які будуть заходити в "червоний" рівень… У нас є Донецька, Житомирська, Сумська і Харківська", – повідомив він. 

Відео дня

Читайте такожОзвучено прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні до кінця жовтняЗа словами Ганиченка, з цих чотирьох регіонів найбільш критичну ситуацію демонструє Сумська область, де коефіцієнт виявлення випадків інфікування вже понад 30%.

"...Це дуже багато – на 50% більше, ніж встановлено поріг у 20%. Динаміка зростання госпіталізації в цьому регіоні є вищою ніж 50%", – додав управлінець.

Нагадаємо, в Україні 12 жовтня зафіксовано 16 тис. 309 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

Раніше стало відомо, що в Україні одна область першою переходить у "червону" зону. З 15 жовтня "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 буде на території Херсонщини.

Інфографіка УНІАН

В нашій державі є ще три рівні епіднебезпеки: "зелений", "жовтий" та "помаранчевий".