Вчені всього світу в один голос твердять: переведення годинників негативно позначається на здоров'ї людини і зовсім не допомагає економити електроенергію. Багато країн світу вже відмовилися від цієї практики, але в Україні все ще переводять годинник восени і навесні.

Вплив переведення годинників на здоров'я

Читайте такожКоли в Україні переводять годинники: дата переходу на зимовий час Вчені Американської академії сну заявляють, що звикнути до переведення часу неможливо. Вони звернулися до чиновників з проханням відмовитися від практики переходу на зимовий час. 

При переведенні годин зростає кількість випадків серцевих нападів, депресії, спроб самогубства, порушень сну, підвищення тиску. Також після переведення стрілок лікарі роблять більше медичних помилок. 

Навіщо переводять стрілки на зимовий час

Переведення годинників часто пояснюють економією електроенергії. Це мало сенс в радянські часи, коли більшість людей мали строгий розпорядок дня. Зараз ритм життя значно змінився, люди працюють в різний час, і відняти або додати годину сну для всіх не вийде.

Як виключити негативний вплив перекладу часів

Підготувати організм до переведення часу лікарі рекомендують заздалегідь. За кілька днів до неділі 25 жовтня лягайте спати раніше, ніж зазвичай. Відмовтеся від куріння і алкоголю, намагайтеся менше нервувати, пийте трав'яний і зелений чай, гуляйте на свіжому повітрі.

Читайте також інші новини: