За словами Степанова, зараз кількість дітей, яким буде надана необхідна спеціалізована медична допомога, значно зросте / фото: УНІАН

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» завдяки відкриттю нового корпусу з найсучаснішим обладнанням можна буде проводити трансплантацію кісткового мозку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося на спільному брифінгу президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Максима Степанова після відвідання лікарні.

«Сьогодні прекрасний, фантастичний день – відкриття дійсно фантастичного корпусу, фантастичної лікарні «Охматдит». Відкрито шість нових відділень, це допоможе зберегти життя наших діточок», - заявив президент.

Відео дня

Глава держави зауважив, що «найсучасніша, найкраща техніка, яка є у світі, тут вона є, мені здається, що це дуже важливо».

«Знаю, що раніше теж тільки теоретично говорили про трансплантацію кісткового мозку, зараз це все є в дії і відбуватиметься в нашій рідній країні на найвищому світовому рівні», - додав Зеленський.

Президент наголосив, що відтепер не треба буде везти українських дітей на діагностику за кордон, в «Охматдиті» з’явився сучасний діагностичний центр.

Читайте такожУкраїнці зможуть за державні кошти лікувати за кордоном деякі види раку - МОЗ

Своєю чергою, голова МОЗ також відзначив важливість відкриття нового корпусу лікарні «Охматдит». «Ми сьогодні відвідали цю лікарню, відкриття дуже важливого напрямку — лікування всіх онкохворих дітей. Це те, чого не було, це відділення онкологічного профілю, пересадки кісткового мозку, те, чого потребують наші діти. Кожного року близько 1 млрд грн ми витрачаємо на лікування за кордоном наших дітей і цієї суми не вистачає, тому що лікування за кордоном порівняно з Україною – це завжди дорожче, інколи в декілька разів дорожче», - заявив Степанов.

За словами міністра, зараз кількість дітей, яким буде надана необхідна спеціалізована медична допомога, значно зросте.

Як повідомляв УНІАН, будівництво другого нового корпусу національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" було завершено на початку квітня 2020 року, його планували відкрити 1 червня.

Довідка УНІАН. Будівництво нового лікувально-діагностичного комплексу НДСЛ «Охматдит» було відновлено у 2016 році після замороження у 2013 році. У 2018 році було завершено будівництво першого пускового комплексу закладу з діагностичними відділеннями. Того ж року розпочалося будівництво другого комплексу на 40 відділень, в тому числі Центру дитячої гематології, онкології і трансплантації кісткового мозку, а також планувалося розширити відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії і вдвічі збільшити кількість операційних.