Ілюстрація \ REUTERS

Незважаючи на епідемію коронавірусу, вакцинація дітей проти кору, правця та інших хвороб не припинялася.

Читайте такожВООЗ попередила про можливі спалахи кору та поліомієліту

Про це президенту Володимиру Зеленському повідомили на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірсної інфекції COVID-19. "Але зараз кількість вакцинацій зменшилася на 20%. І це може призвести до спалаху цих захворювань в найближчому майбутньому. Міністерство охорони здоров'я буде закликати батьків не ігнорувати щеплення", - йдеться в повідомленні на сайті президента.

Відео дня

"Важливо, щоб ви донесли це до людей. Адже кір, правець, туберкульоз – настільки ж важкі хвороби, не менш небезпечні, ніж коронавірусна інфекція. Потрібно пояснити українцям, що вакцинація важлива і зараз", – зауважив Зеленський.

Крім того, в ході наради повідомили, що Кабмін дозволяє відновити роботу дитячих садків. Головною умовою функціонування дошкільних навчальних закладів стане відповідність санітарно-гігієнічним нормам. Це означає, що дитсадки можуть відкриватися, але не зобов'язані цього робити, якщо вони не готові до прийому вихованців, не мають достатньо засобів захисту, термометрів та інших необхідних речей для забезпечення безпеки дітей.