Ілюстрація \ REUTERS

Влада Одеси заявила про неготовність Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. Мечнікова (розміщений в Одесі) проводити ПЛР-дослідження на коронавірус.

Читайте такожУ Подільську на Одещині коронавірус підтвердили у 32 медиків

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на засіданні оперативного штабу заявив мер міста Геннадій Труханов. За його даними, лабораторія інституту, яку минулого тижня вирішили залучити до перевірок на COVID-19 пацієнтів міських лікарень, технічно до такої роботи зараз не готова. Крім того, співробітники установи не забезпечені засобами індивідуального захисту.

Відео дня

«Як можна нам говорити, щоб направляли все туди, де нічого не готово?! Там не працює вентиляція, немає холодильника для зберігання середовищ, немає захисних костюмів ... », - акцентував Труханов.

Він також заявив, що сьогодні звернеться до міністра охорони здоров'я України Максима Степанова з тим, щоб той пояснив, чим керувався головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров у своєму рішенні «замкнути» ПЛР-дослідження в Одесі на протичумний інститут.

Як зазначила віце-мер Світлана Бедрега, інформація про те, що лабораторію інституту, підлеглогу МОЗ, залучать до ПЛР-досліджень на коронавірус, з'явилася ще в березні. У той же час, за цей період лабораторія, за даними міських чиновників, належним чином не була підготовлена.

Як уточнили УНІАН в Одеській ОДА, у зв'язку з великою кількістю підозр на COVID-19, лабораторія МОЗ в Одесі зараз перевантажена. Тому було ухвалено рішення - матеріали, що надходять з Одеської міської інфекційної лікарні, відправляти на ПЛР-дослідження в лабораторію протичумного інституту, а з районів області - в лабораторію МОЗ.

Як повідомляв УНІАН, 30 березня головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров заявив, що в Одесі в разі необхідності проведення ПЛР-досліджень на коронавірус задіють Український науково-дослідний протичумний інститут ім. Мечнікова. За його словами, до Одеси приїжджали фахівці з МОЗ, з якими обговорювалося залучення цього НДІ в разі необхідності до проведення великої кількості досліджень.