Вправи для талії і боків / фото ua.depositphotos.com

Тонка талія і підтягнуті боки - це не тільки жіночно і красиво, але і корисно для здоров'я. Підтягнути талію і зробити її стрункою можна в домашніх умовах. Виконуйте комплекс нескладних вправ для талії хоча б 3 рази на тиждень - і скоро ви побачите, як сантиметри на талії "тануть".

Поза "планки"

Вправи для талії / фото ua.depositphotos.com

Поза планки - це універсальна вправа на зміцнення м'язів всього тіла. Варіацій пози кілька - з упором на долоні і на лікті. Спину прогинати не можна. Стояти в цій позі потрібно по 30 секунд в два-три підходи. Згодом час можна збільшувати.

Також в цій позі можна виконати вправу на косі м'язи живота: підніміть праву ногу і потягніть коліно до живота. Потім знову поставте її на носок і підтягніть ліву ногу. Зробіть 2 підходи по 10 разів на кожну ногу.

Відео дня

Скручування на підлозі

Скручування для талії / фото ua.depositphotos.com

Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах, долоні покладіть на потилицю. Відривайте лопатки від підлоги і підійміть їх, напружуючи прес. При цьому спина повинна залишатися на підлозі. Другий варіант скручувань - голова і руки залишаються на підлозі, витягнуті прямі ноги підняти вгору. Виконувати в 3 підходи по 12-15 разів. 

Бічний нахил

Бічні нахили для талії / фото hochu

Вправа розвиває косі м'язи живота і зменшує талію. Встаньте прямо, ноги на ширині плечей. Повільно нахиляйтеся вправо і тягніть праву руку до щиколотки, а ліву підніміть вгору. Потім виконайте вправу в іншу сторону. Виконайте по 10 нахилів в кожну сторону. Повторіть 3 рази.

Вправа буде більш ефективним якщо виконувати нахил з гантелею в руці.

Вправа "вакуум"

Вправа вакуум для талії / фото ua.depositphotos.com

Ляжте на спину, зігніть ноги в колінах, руки вздовж тулуба. Зробіть глибокий вдих і максимально притисніть живіт до хребта. Затримайтеся в такому положенні на 15 секунд, розслабтеся і закрийте очі. Потім видихайте через рот. Повторити 5 разів.

Бічні скручування

Бічні скручування для талії і преса / фото sunmag

Дуже ефективна вправа для вузької талії і сильного преса. Ляжте на спину, руки заведіть за голову. Підніміть голову і верхню частину корпусу, одну ногу тримайте на вазі. Скрутіться в одну сторону і підтягніть праве коліно до лівого ліктя. Потім виконайте вправу в іншу сторону. Повторіть 10 разів на кожну ногу. Кількість підходів-2.

Читайте також на УНІАН: