Названо горіх, який допоможе серцю залишатися здоровим / фото ua.depositphotos.com

Серцеві захворювання є основною причиною смертності у світі. Ці захворювання спричинені трьома основними факторами: високий кров'яний тиск, високий рівень холестерину і куріння.

Також ризик серцево-судинних захворювань може збільшити генетика, малорухливий спосіб життя і надмірне вживання алкоголю. З іншого боку, дієта, багата фруктами, овочами, цільнозерновими продуктами, нежирними білками та корисними жирами, може підтримати здоров'я серця, пише Eatingwell.

Зокрема, горіхи є одним із найкращих джерел білка і жирів для здоров'я серця. Вони сповнені корисних для серця жирів, рослинних білків, клітковини і важливих мікроелементів. При цьому фахівці виділяють один горіх серед інших: волоський. Волоські горіхи містять більше омега-3 жирних кислот, ніж будь-який інший горіх. Крім того, ці горіхи приносять багато інших переваг для здоров'я.

Відео дня

Користь волоських горіхів для здоров'я серця

Багатий на жирні кислоти омега-3

Жирні кислоти омега-3 - це тип поліненасичених жирних кислот, які допомагають зменшити запалення в організмі. Оскільки хронічне запалення пов'язане із серцево-судинними захворюваннями, омега-3 можуть допомогти.

Дослідження показало, що щоденне вживання близько двох унцій волоських горіхів протягом місяця збільшує вміст омега-3 в організмі людини.

Джерело корисних для серця жирів

У кожній унції волоських горіхів міститься 18,5 грамів жиру, 90% з яких становлять ненасичені жири. У них міститься 13,4 грама поліненасичених жирів і 2,5 грама мононенасичених жирів, які можуть допомогти знизити рівень холестерину і запобігти серцевим захворюванням.

Високий вміст клітковини та мікроелементів

Волоські горіхи - це рослинна їжа, багата на клітковину, мікроелементи й антиоксиданти. У кожній унції (близько жмені) волоських горіхів міститься два грами клітковини, або 7% денної норми.

Крім того, волоські горіхи містять антиоксиданти, зокрема фітостероли та поліфеноли. Ці антиоксиданти допомагають зменшити окислювальний стрес, запалення і кров'яний тиск.

Інші горіхи для здоров'я серця

Дієтологи зазначили, що якщо ви дбаєте про своє серце, то в раціон також можна додати фісташки, арахіс, фундук, мигдаль.

Інші новини про користь горіхів

Усім відомо, що горіхи корисні, незалежно від типу - волоські горіхи, мигдаль, фісташки, кеш'ю, пекан, адже кожен вид горіхів сповнений поживних речовин. Дієтологи розповіли, що ж буде з організмом, якщо їсти горіхи щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: