Психосексуальний розвиток людини закінчується у 26 років / фото pixabay

Сексуальна дезадаптація – ось, що відбувається з людиною, яка не почала інтимне життя до 25 років.

Девіантна поведінка найчастіше виникає у чоловіків, тому їм найбільш небезпечно тягнути з першим сексом, розповіла "Здоров'ю 24"сексолог Ольга Власенко.

Чому саме 25 років?

Тому що психосексуальний розвиток людини закінчується у 26 років. Є важливий етап з 12 до 26 років – формування сексуальних уподобань. На цьому етапі ми проживаємо фазу формування та фазу закріплення. На фазі формування ми активно фантазуємо і думаємо про секс. Уявляємо, збуджуємося, мастурбуємо.

Відео дня

Коли ця фаза затягується, доводиться придумувати все більш витончені фантазії, щоб відчути збудження. Так і формується девіантна (відхилення) поведінка. Тому що дуже важко реалізувати свої витончені фантазії.

Що таке сексуальна дезадаптація?

Грубе спотворення сексуального стереотипу, що призводить до незадоволеності одним чи кількома партнерами. Так само, як ми вчимося ходити і говорити в певному віці, потрібно у відповідному віці починати інтимне життя, щоб не виникало проблем. ⠀

Як почувається людина, у якої все "не як у всіх"? Некомфортно. Цей стан дискомфорту зростає пропорційно до збільшення віку людини та періоду без сексу. І чим старша людина, тим важче їй вступити в інтимне життя.

Раніше, всупереч поширеній думці, що чоловіків збуджують тільки дотики й ласки статевого члена, сексолог Світлана Грабова назвала інші гарячі точки.