Жінка ледь не померла після незахищеного сексу / фото pixabay

Мешканка американського Балтімора зіткнулася з алергічною реакцією на пеніцилін після того, як вона зайнялася сексом з чоловіком, який не скористався презервативом.

Через деякий час після занять сексом тіло 46-річної американки почало покриватися  червоними плямами, у неї розвинулася інтенсивна пітливість, з'явилося сильне запаморочення, повідомляє MedikForum.

Стан здоров'я різко погіршився, виникла задишка, тож подружжя викликало швидку допомогу. У момент надходження у реанімаційне відділення симптоми жінки загострилися, у неї розвинулася діарея й екстремальний свербіж.

Відео дня

Читайте такожЯк правильно зверни лубрикант для відмінного сексу

Звісно, лікарі опитали потерпілу, й вона повідомила про те, що страждає від алергії на пеніцилін. При цьому жінка заявила, що не приймала ліки, а також не їла нічого шкідливого до початку занять сексом. Медики припустили, що у пацієнтки розвивається сепсис, бо її артеріальний тиск впав мало не до термінального рівня. Її негайно підключили до крапельниці й почали накачувати рідинами для того, щоб серце продовжувало прокачувати кров по організму. Для боротьби із сепсисом жінці провели курс антибіотиків. За його допомогою сподівалися впоратися з поки не дуже зрозумілою інфекцією.

Однак з'ясувалося, що ніякої інфекції у пацієнтки немає, бо всі тести дали негативні результати. Насправді вона стала жертвою анафілактичного шоку - смертельно небезпечної, надмірної реакції імунної системи на субстанції, які вона помилково вважає шкідливими. У випадку з жінкою цією субстанцією був пеніцилін. Ліки, як з'ясувалося, приймав її чоловік, і через його рідини тіла воно передалося дружині після занять незахищеним сексом. Після того, як діагноз був встановлений, початий курс лікування дозволив дуже швидко стабілізувати стан постраждалої.