фото ua.depositphotos.com

Наш світ різноманітний та наповнює кожного купою емоцій. Як позитивних, так і негативних. І це добре, адже якщо не відчуваєш – не живеш! Щоб правильно, без шкоди для свого психологічного здоров'я, реагувати на всі переживання, потрібно вміти розуміти себе. На жаль, це вдається не всім, але вихід є, і він досить логічний: консультація психолога онлайн - навчить розуміти свої емоції, та розкаже як їх контролювати.

Хто може звертатися за допомогою онлайн в Україні

Відмінність онлайн консультації від сеансу в кабінеті відрізняється лише тим, що ви не знаходитися з психотерапевтом в одному приміщенні. Ви можете отримати допомогу від:

  • сімейного психолога;
  • дитячого психолога;
  • психотерапевта.

Чи ефективно спілкуватися з психологом онлайн

Лікарі різних сфер давно працюють у онлайн форматі. І вони успішно вирішують питання своїх клієнтів. Те саме стосується і психотерапевтів.

Відео дня

Відео, або текстовий чат із психологом Meclee – зручна альтернатива живому спілкуванню, коли необхідно годину сидіти на дивані або лежати на кушетці. Ефективність такого формату спілкування легко зрозуміла:

- за статистикою, онлайн-терапія дає ефективність на 25% вище, т.як. ви знаходитесь у звичному середовищі під час спілкування (улюблене крісло або диван, лежачи догори ногами або сидячи в позі лотоса, попиваючи чай, каву або інший улюблений напій – не має значення);

- чат з психологом заощаджує ваш час, який міг бути витрачений на поїздку до офлайн кабінету;

- ви можете отримати екстрену консультацію, якщо раптово потрапили до складної життєвої ситуації і не знаєте, що робити.

фото ua.depositphotos.com

Чи потрібно вам звертатися до психолога

Ви можете мати сумніви. Це правильно, тому що для ухвалення важливого рішення завжди потрібно зважувати всі "за" та "проти". Особливо, якщо розумієте, що ваша проблема вже давно з вами, і для опрацювання знадобиться чимало часу. Психологічна допомога онлайн має бути максимально комфортною особисто для вас.

Випадки, коли психотерапевт необхідний:

✔️ травми дитинства, які завдають дискомфорту у дорослому житті;

✔️ образи на батьків, які заважають будувати особисті стосунки, сім'ю;

✔️ потужне емоційне потрясіння, що вибиває з колії (втрата близької людини, різка зміна місця проживання тощо);

✔️ відсутність інтересу до життя, справ;

✔️ постійне відчуття втоми чи бажання нічого не робити, що не проходить навіть після 2-3 днів відпочинку;

✔️ різка зміна настрою від сміху до сльоз і навпаки без видимих ​​причин;

✔️ часта агресія та дратівливість;

✔️ порушення сну: безсоння або постійне бажання спати;

✔️ панічні атаки;

✔️ систематичне переїдання та відсутність апетиту;

✔️ поява і почастішали нав'язливі повторювані дії;

✔️ думки про суїцид або бажання собі як-небудь нашкодити фізично.

Зверніть увагу, що ці моменти можуть виникати не лише у дорослому віці. Часто подібне турбує і підлітків, і молодших дітей.

Важливо вчасно помітити тривожні дзвіночки. Спілкування з психологом допоможе зупинити і зруйнувати цей сніжний ком відразу, не чекаючи неприємних наслідків.

Як знайти та обрати свого психолога

Є два варіанти:

  1. Шукати потрібного спеціаліста в мережі, вибирати із сотень, витратити час на вивчення відгуків і в результаті зрозуміти, що людина вам не підходить...
  2. Або підібрати психотерапевта на сервісі Meclee. Для цього потрібно пройти тест і вибрати психолога із запропонованих. Весь процес автоматичний, вам не потрібно витрачати час на узгодження години прийому.

Важливо: всім своїм клієнтам ми надаємо 100% гарантію анонімності.

Як безкоштовно отримати психологічну допомогу

Платформа психотерапії Meclee надає безкоштовну психологічну допомогу постраждалим від війни росії проти України, щоб записатися на консультацію вам потрібно вибрати психолога тут, потім обрати відповідну послугу та забронювати зручний час. Психотерапевти Meclee мають багатий досвід приватної практики, у них ви отримаєте дійсно якісну допомогу. Бережіть себе!