Звичайна медична маска не захистить від штаму "Омікрон", попередив лікар / фото УНІАН

Від штаму коронавірусу COVID-19 "Омікрон" не захищають звичайні медичні маски, які використовують більшість осіб.

Як засіб захисту від "Омікрону" працюють респіратори N95 FFP2, розповів кандидат медичних наук, педіатр Євген Комаровський в ефірі каналу "Україна 24".

Лікар зазначив, що важливим елементом профілактики зараження коронавірусом є нормальна вентиляція.

Відео дня

"…Якщо не розумієте, є в приміщенні нормальна вентиляція чи ні – то скидаєтеся і купуєте датчик СО2, він коштує близько двох тисяч гривень", – порадив медик.

Читайте такожЯк розпізнати "Омікрон": у МОЗ назвали основні симптоми нового штаму коронавірусуКомаровський також сказав, що на випадок зараження COVID-19 вдома має бути запас ліків ("Парацетамол", "Ібупрофен", краплі в ніс) та питна вода.

Нагадаємо, у березні 2020 року розпочалася пандемія коронавірусу. Пізніше було розроблено вакцини від COVID-19.

Коронавірус мутував, зокрема, з'явилися штами "Дельта" й "Омікрон".

Штам "Омікрон" вперше виявили на початку листопада минулого року на півдні Африки. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала його таким, що викликає занепокоєння.

Штами коронавірусу "Дельта" і "Омікрон" знайшли у десятках країн світу, зокрема і в Україні.

За даними Інституту показників та оцінки здоров'я (IHME), найближчим часом  "Омікроном" буде інфікована більше ніж половина населення Європи.

Записатися на вакцинацію в Україні вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua. 

Вас також можуть зацікавити новини: