Які бобові найкорисніші - список / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Квасоля і бобові - це продукти, у складі яких міститься велика кількість рослинного білка, клітковини, вітамінів і мінералів. Крім того, деякі бобові культури здатні навіть знизити рівень цукру в крові. Дізнайтеся, які саме боби потрібно їсти щодня - з них можна навіть приготувати смачний хумус!

Найкорисніші бобові - список

Користь бобових для організму очевидна - крім того, що такі продукти мають у своєму складі багато клітковини, вітамінів, мінералів і білка, за регулярного вживання вони впливають на рівень холестерину, знижуючи його. Користь бобових для організму проявляється і у випадку з людьми, у яких діагностовано цукровий діабет - бобові знижують рівень цукру в крові.

Видання healthline перерахувало, які бобові найкраще вживати в їжу регулярно:

Відео дня

Нут

Перший у списку бобових культур - Квасоля гарбанзо, або нут - користь його полягає у високому вмісті клітковини і білка. Нут особливо корисний для зниження рівня цукру в крові після їди і підвищення чутливості до інсуліну. Оскільки нут багатий на клітковину і корисні рослинні сполуки, його вживання також може допомогти поліпшити здоров'я кишечника.

Сочевиця

Друга за рахунком сочевиця - користь від неї ховається, в основному, у великій кількості рослинного білка і заліза. Додавання сочевиці в їжу для збільшення споживання заліза може бути особливо корисним для веганів і вегетаріанців, оскільки вони можуть піддаватися підвищеному ризику залізодефіцитної анемії. Сочевиця так само, як і нут, знижує рівень холестерину і рівень цукру в крові.

Горох

Багатьом із нас із дитинства знайомий горох - користь його визнавали за часів СРСР, коли однією з найпоширеніших перших страв був гороховий суп. Високоякісний білок, клітковина, мікроелементи та антиоксиданти, що містяться в горосі, приносять користь для здоров'я, наприклад, живлять корисні кишкові бактерії та підтримують здоровий рівень цукру в крові. Також горох є хорошим джерелом вітаміну К - жиророзчинного вітаміну, необхідного для правильного згортання крові та здоров'я кісток.

Квасоля

І звичайна біла, і чорна, і особливо синя квасоля - користь від усіх видів такої бобової культури дуже серйозна. Вживання квасолі може допомогти знизити фактори ризику серцево-судинних захворювань і рівень цукру в крові. Також квасоля є чудовим джерелом фолієвої кислоти, що особливо корисно для вагітних.

Чорна квасоля може допомогти контролювати рівень цукру в крові, позитивно впливаючи на кишкові бактерії. Також вона знижує рівень цукру в крові після їди порівняно з іншими продуктами з високим вмістом вуглеводів, такими як рис.

Синя квасоля - прекрасне джерело вітамінів групи В, клітковини, багатьох корисних мінералів. Також синя квасоля нормалізує рівень холестерину в крові і покращує метаболічний синдром, що призводить до швидкого і здорового схуднення.

Арахіс

Ви здивуєтеся, але арахіс - це бобові, а не горіхи. Для всіх тих, хто любить арахіс - користь від нього сподобається не менше за сам продукт. Він є хорошим джерелом мононенасичених жирів, поліненасичених жирів, білка і вітамінів групи B. Згідно з дослідженнями, люди, які регулярно їли арахіс, рідше помирали від хвороби серця, інсульту, раку та діабету.

Вас також можуть зацікавити новини: