Олександр Квіташвілі у Дніпропетровську / Фото: УНІАН

З початку проведення антитерористичної операції медики Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова надали допомогу понад 900 пораненим бійцям.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства охорони здоров’я, про це поінформував головний лікар медзакладу Сергій Риженко під час перебування в лікарні міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі.

За словами Риженка, нині в закладі на лікуванні перебувають понад 100 пацієнтів з числа військовослужбовців та цивільних, які були поранені чи травмовані в зоні проведення антитерористичної операції. Всі вони, завдяки підтримці держави, місцевої влади та волонтерів, забезпечені усіма необхідними лікарськими засобами для стаціонарного лікування та реабілітації. Персонал лікарні налагодив тісну співпрацю з військовими медиками, обласним департаментом охорони здоров’я, службою екстреної медичної допомоги.

Відео дня

«Я знаю, що фактично основною базою для лікування постраждалих від військових дій терористів на сході України стала лікарня Мечникова. Я горджуся самовідданістю та професійністю медиків закладу, які зуміли в надскладних умовах налагодити чітку координацію усіх медичних служб з логістики та лікування постраждалих. Я впевнений, що вміння приймати швидкі та ефективні рішення стануть у нагоді дніпропетровським медикам й у реформуванні медицини», - констатував Квіташвілі.