Названі переваги щоденного вживання води / фото pixabay.com

Дійсно, рідина необхідна людському організму, тому що її втрата може істотно порушити функціонування різних органів.

Про переваги щоденного вживання води розповіли в "МедикФорум".

По-перше, вода дозволяє позбутися надмірної ваги. Як правило, не завжди голод, який відчуває людина, пов'язаний з реальним апетитом. Буває і так, що організму просто потрібна рідина, а ми починаємо його напихати різними продуктами. Якщо людина відчуває спрагу, то багато процесів в організмі починають загальмовуватися або взагалі припиняють діяти. Це стосується й переробки жирових клітин. Тому якщо ви націлені схуднути, то вода повинна стати вашим постійним супутником.

Відео дня

По-друге, вода допомагає надати вашому обличчю свіжого вигляду. Справа в тому, що рідина може позбавити шкіру зморшок, а отже, подарувати свіжість, молодість та красу. В одному з досліджень жінкам потрібно було щодня споживати певну норму води. Виявилося, що у кожного п'ятого зморшки на обличчі розгладилися. При цьому представниці прекрасної статі не змінювали ні своїх харчових звичок, ні способу життя, ні косметичних засобів.

Читайте такожУ світі щорічно 12,6 млн людей помирають через забруднення навколишнього середовища - ВООЗ

По-третє, вода є чудовим очисником. Взаємодія сухої шкіри і рідини призводить до поліпшення природних процесів. Завдяки частому вживанню води шкірний покрив стає чистішим, оскільки тіло очищається і від продуктів життєдіяльності, й від токсинів.

По-четверте, вода дозволяє позбутися болю, особливо головного. Складно в це повірити, але якщо вас мучать хворобливі відчуття в ділянці голови, то не тягніться одразу до болезаспокійливих засобів. Спробуйте просту чисту питну воду. Досить часто головний біль утворюється через зневоднення. Тому ковток вологи може допомогти вам у цьому питанні. 

По-п'яте, вода чудово допомагає поліпшити травний процес. Якщо ви включите до свого раціону клітковину, то зможете побороти проблему запорів. Але цей метод діє тільки в тому випадку, якщо ви п'єте достатню кількість чистої рідини.

По-шосте, полегшити роботу вашого серця допоможе теж вода. Справа в тому, що серце набагато складніше працює при нестачі вологи – кров по артеріях і венах починає загальмовуватися, оскільки стає набагато густішою. Відповідно, при вживанні води ситуацію можна виправити в кращу сторону. Медики стверджують, що оптимальним буде вживати для грамотної роботи серця не менше п'яти склянок води в добу.

І нарешті, чиста питна вода сприяє поліпшенню роботи головного мозку. Адже цей орган на 85 відсотків складається з води. Нестача рідини призведе до негативного впливу на вашу пам'ять, увагу та концентрацію.

Як повідомлялося, згідно з результатами міжнародного дослідження, мінеральна бутильована вода містить мікропластик.