Вчені не радять вживати багато солі / фото pixabay.com

Вживання великої кількості солі пов'язане зі значним збільшенням ризику розвитку розсіяного склерозу.

Такого висновку дійшли вчені Єльського університету (США), повідомляється у прес-релізі MedicalXpress.

Читайте такожМедики розповіли про суперкорисну властивість гострих перців

Відео дня

Дослідники з'ясували, що при великій концентрації солі в клітинах відбувається активація сигнального шляху Wnt, одним з компонентів якого є білок β-катенин. Цей шлях призводить до порушення роботи регуляторних Т-клітин, які виробляють цитокіни - інтерферон-гама та інтерлейкін-10.

А дисбаланс у цитокінах, у свою чергу, призводить до запальних процесів, що вражають центральну нервову систему.

Розсіяний склероз — хронічне аутоімунне захворювання, при якому уражається мієлінова оболонка нервових волокон головного і спинного мозку. Ефективних методів лікування захворювання поки не існує.

Раніше американські вчені з'ясували, що регулярне вживання в їжу надмірної кількості солі провокує зміни імунної системи у кишечнику, які тягнуть за собою деградацію когнітивних функцій людини.