Мюслі і гранола містять багато цукру / фото pixabay.com

Наше здоров'я у першу чергу залежить від харчування. І відмова від деяких продуктів піде на користь організму.

Щоб зробити свій продуктовий кошик більш корисним та економним, варто виключити з нього п'ять пунктів, передає "Сегодня".

1. Перероблені м'ясні продукти

Ковбаса, сосиски, консерви та заморожені напівфабрикати містять величезну кількість солі, консервантів та іншої хімії. Але найшкідливіше в їхньому складі – насичені жири, які призводять до збільшення рівня "поганого" холестерину в крові.

Відео дня

2. Маргарин

Багато хто купує маргарин у цілях економії. Але цей замінник масла небезпечний тим, що до його складу входять трансжири, які викликають тромби в судинах і, як наслідок – інфаркти та інсульти.

Читайте такожНазвано фрукти, які продовжують життя

3. Майонез

Майонез – найшкідливіший з усіх покупних соусів. Його регулярне вживання призводить до хвороб серця і судин, задишки, проблем з травленням і зайвої ваги.

4. Знежирені молочні продукти

Йогурти, молоко і сметана в 0% жирності можуть нести серйозну загрозу для серцево-судинної системи. Американські вчені вважають, що регулярне вживання нежирної їжі знижує еластичність судин і негативно позначається на згортанні крові.

5. Покупні мюслі

Крім корисних вівсяних пластівців, сухофруктів, горіхів і насіння, мюслі містять величезну кількість цукру і рослинних жирів, які можуть завдати шкоди людям, що мають проблеми із серцевим ритмом та які перенесли інфаркт.

Раніше південнокорейські вчені із Сеульського університету та Університету Седжонг дійшли висновку, що чорний рис може допомогти у боротьбі із зайвою вагою, а також запобігає ожирінню.