Ілюстрація REUTERS

Захворювання під назвою собачий бруцельоз, яке може від домашніх улюбленців передаватися людині, виявлено в одному з розплідників штату Айова (США).

Тут розводять невеликих за розміром собак, й місцеві ветеринари зафіксували серед них ознаки небезпечної хвороби. Заражені собаки перебувають у карантині, вони проходять інтенсивні тести, пише MedikForum.

Читайте такожНа Чернігівщині зафіксовано випадок захворювання на бруцельоз

Відео дня

Між тим, влада намагається виявити й попередити можливих власників собак, також хворих на бруцельоз, про те, що їм загрожує неабияка небезпека. У собак бруцельоз викликає безпліддя, спонтанні аборти й мертвонародження.

У людини ця собача хвороба може протікати й важче. До характерних симптомів собачого бруцельозу відносять лихоманку, надмірну пітливість, головні й суглобові болі, а також загальну слабкість. Оскільки захворювання зустрічається у людей досить рідко, лікарі часто помиляються в діагнозі й втрачають своєчасний початок лікування. Запущений собачий бруцельоз у людини може призводити до хронічного артриту і набряків серця.

Ветеринарний департамент штат Айова наголошує, що загроза для здоров'я власників собак дуже мала, але вона існує. На неї наражаються всі любителі собак і ветеринари, які вступають в контакт з кров'ю, тканинами і будь-якими рідинами, що утворюються в результаті пологів у домашніх тварин.

Раніше вчені з'ясували, що собаки продовжують життя своїм господарям.