До основних правил здорового способу життя відносили 5 прийомів їжі щодня / фото pixabay.com

Вчені з'ясували, що здоровий спосіб життя значно знижує ризик розвитку старечого недоумства. Йдеться про людей, у яких є генетичні передумови до виникнення цієї хвороби, що робить висновки дослідження особливо цінними.

Його автори з'ясували, що у таких людей ймовірність виникнення будь-яких видів деменції зменшується на 32%, але лише в тому випадку, якщо вони ведуть здоровий спосіб життя, повідомляє MedikForum.

Читайте такожВиявлено смертельну небезпеку солодких напоїв

Відео дня

Це перше масштабне дослідження, яке проаналізувало, наскільки саме можна зменшити генетичну, тобто спадкову схильність до старечого недоумства за рахунок змін у способі життя. У цілому вчені спостерігали за 196 тис. 383 дорослими людьми європейського походження від 60 років. Протягом 8 років спостережень було виявлено 1 тис. 769 випадків деменції.

Спочатку учасників спостережень розділили на три групи, залежно від інтенсивності спадкової схильності до старечого недоумства. Виявилося, що дотримання основ здорового способу життя знижувало ймовірність деменції на понад 30% у людей, що мали високий ризик через гени.

До основних правил здорового способу життя відносили 5 прийомів їжі щодня, відмову від куріння, регулярні фізичні навантаження, не менше трьох порцій фруктів і овочів на день, відмову від переробленого і червоного м'яса, а також мінімальне вживання алкоголю.

Раніше управління з контролю за продуктами і ліками США виявило продукти харчування, що містять канцерогенні речовини.