этот материал доступен на русском

Названо низку "небезпечних" продуктів

19:45, 10 червня 2019
Зарубіжні новини
750 0
Рівні PFAS, що перевищують встановлені норми, були знайдені і в креветках / фото Pixabay

Читайте такожГенетики поділилися секретами успішної боротьби із зайвою вагою

Дослідники виявили пер- і поліфторалкільні речовини (PFAS) в ананасах та бататі. Крім того, небезпечні елементи були виявлені в м'ясі, молочних продуктах, шоколадних тортах і шоколадному молоці. PFAS підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань, пише Science Alert.

Рівні PFAS, що перевищують встановлені норми, були знайдені в фарші з індички, стейках, хот-догах, баранячих відбивних, курячих стегнах, трісці, осетрові, лососеві, креветках і сомі.

Більше того, рівні PFAS, які викликають побоювання, також виявилив питних і ґрунтових водах.

Дослідники припустили, що джерелом PFAS у продуктах є харчові упаковки. Ще одне можливе джерело — забруднена вода.

Раніше фахівці з дієтології та здорового харчування розповіли про тактику, що дозволяє ефективно знизити вагу лише за тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter