Росіянин, який перевіряється на коронавірус, розповів про стан подруги з Мінська / фото УНІАН

Росіянин, який з підвищеною температурою прилетів у Петербург з Китаю, де розростається спалах нового виду коронавірусу, і потрапив до лікарні на обстеження, повідомив, що аналогічні симптоми виявлені у його подруги.

Вона також прибула з КНР і перебуває у лікарні в Мінську, пише РИА Новости.

"Зараз з підозрою на наявність вірусу, але з більш яскраво вираженими симптомами моя дівчина... лежить в інфекційній лікарні міста Мінська... Вона повернулася з Китаю двома днями раніше", - написав пацієнт з Росії на своїй сторінці "ВКонтакте".

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, чи підтвердили діагноз "коронавірус" у двох госпіталізованих у Росії чоловіків

Нагадаємо, обом госпіталізованим у російському Петербурзі з підозрою на коронавірус чоловікам поставлений діагноз "гостра респіраторна вірусна інфекція" (ГРВІ), вони у задовільному стані.

Діагноз "коронавірус" у хворих виключений, нині їх продовжують лікувати в міській інфекційній лікарні, сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося в середу, 22 січня, двоє чоловіків, громадяни КНР і Росії, були госпіталізовані в Петербурзі з підозрою на ГРВІ та високою температурою. Обидва прибули рейсом з Китаю, де наразі спостерігається спалах коронавірусу.

23 січня китайські чиновники повідомили про 581 підтверджений випадок захворювання смертельно небезпечним коронавірусом 2019-nCoV на території Китаю (без урахування автономних областей). 95 осіб перебувають у важкому стані.

Крім того, два випадки захворювання зафіксовані в Таїланді, по одному в Японії, Південній Кореї, США, Гонконгу, Тайвані, Макао. Також в ЗМІ повідомлялося про можливе завезення вірусу на Філіппіни та в Австралію.