Ілюстрація \ REUTERS

Багато людей не можуть виспатися через нездоровий спосіб життя, погане управління часом або тривалий робочий день. Позбавлення сну робить організм чутливим до збільшення ваги, перепаду настрою, серцево-судинних захворювань і послаблює імунітет.

Читайте такожУчені назвали продукти, які знімають стрес та покращують сон

Однак, якість сну можна покращити, включивши кілька продуктів, сприятливих для сну, в свій раціон збалансованого харчування, повідомляє medikforum.

Відео дня

Бажаючим поліпшити якість сну слід звернути увагу на банани. Вони містять велику кількість природних міорелаксантів, магнію і калію, які готують організм до сну. Банани також стимулюють вироблення серотоніну, нейромедіатора, що регулює цикл сну і неспання. Високий рівень серотоніну позитивно впливає на настрій і сприяє розслабленню.

Також слід включити в раціон волоські горіхи, які містять посилюючу сон амінокислоту - триптофан. Організм використовує її для створення важливих молекул серотоніну і мелатоніну, які викликають сон і сприяють розслабленню.

Також потрібно пити трав'яні чаї. Вони містять ромашку, лаванду і м'яту, тому сприяють міцному сну, заспокоюючи нервову систему і знижуючи рівень стресу. Можна додати паличку з кориці, яка також діє як природний релаксант.

Ще в раціон потрібно додати грецький йогурт. Він містить триптофан. Хоча можна використовувати простий йогурт для досягнення аналогічного ефекту, однак грецький має більш високу концентрацію білків і сполук, які надають йому властивості, що поліпшують сон.

Ще в раціоні необхідний лосось, або будь-яка інша жирна риба. Наприклад, форель, сьомга, сардини. Вони містять вітаміни групи В, які підтримують вироблення мелатоніну.

Список продуктів завершує насіння соняшника. Воно містить велику кількість харчових волокон і корисних жирів, які сприяють ситості і підтримують організм до сніданку. Як і більшість продуктів для сну, мають високу концентрацію триптофану.