Навіть невелика кількість спиртного може призводити до безлічі серйозних проблем \ фото REUTERS

Люди, які випивають всього один півлітровий кухоль пива на день, або невеликий келих вина, на 25% частіше мають ожиріння.

Читайте такожВчені визначили, чому пізня вечеря Частіше виробляти до зайвої вагиПро це засвідчили результати дослідження за участю 26 млн осіб, яке провели вчені з Південної Кореї. Помірне вживання алкоголю часто називається безпечним і навіть у чомусь корисним для здоров'я. Експерти дозволяють розподілити протягом 7 днів тижня 14 порцій алкоголю, що становить як раз по кухлю пива або келиху вина в день. Однак останні дослідження припускають, що навіть цей рівень спиртного може призводити до безлічі серйозних проблем.

Серед цих проблем ожиріння, підвищений артеріальний тиск і діабет. Такі розлади формують метаболічний синдром, і ймовірність його розвитку зростає разом зі збільшенням обсягу алкоголю, показало дослідження. Якщо людина щодня випиває більше одного келиха вина або великого кухля пива, ймовірність появи ожиріння, наприклад, у чоловіків зростає на 42%. Алкоголь призводить до набирання ваги, оскільки його часто вживають з різного роду закусками, що містять багато калорій. Спиртне - складова частина неправильного харчування, воно порушує якість сну, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Відео дня

Автори дослідження з Національного медичного центру в Сеулі говорять, що навіть легке вживання спиртного на регулярній основі пов'язане з підвищеним ризиком метаболічного синдрому.

Новини, які можуть вас зацікавити: