Любителі пізніх вечерь вибирають більш ситні страви. \ фото ua.depositphotos.com

Любителі отримувати основний обсяг їжі після 18: 00 частіше набирають зайву вагу. Вони вживають більше калорій за день в цілому і дотримуються нездорового харчування.

Читайте такожЕксперти розповіли про метод схуднення за допомогою п'яти типів продуктівПро це заявили дослідники з Ольстерського університету в Північній Ірландії. Якщо людина отримує основний обсяг їжі ввечері, то вона частіше дотримується нездорового харчування і в середньому вживає більше калорій. Дослідники вважають, що любителі пізніх вечерь до вечора стають дуже голодними, через що вибирають більш ситні страви. А нездорова їжа і є джерелом швидкого насичення, тому вечорами люди частіше поглинають «порожні калорії». Якщо ж людина основний обсяг їжі отримує вдень, то до вечора вона занадто сита для того, щоб їсти нездорову їжу.

Дослідники з Ольстерського університету в Північній Ірландії спостерігали більш ніж за 1 100 дорослими людьми. Ці спостереження почалися в 2008 році, вчені збирали детальну інформацію по харчові переваги, кількості нутрієнтів і час прийому їжі. Вік спостережуваних становив від 19 до 64 років. Якщо 30% або менше добових калорій вживалися ввечері, то і протягом дня такі люди отримували найменше число калорій, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Відео дня

Якщо ж під час пізньої вечері людина поглинала більше половини добового обсягу калорій, то ймовірність набору зайвої ваги у неї була максимальною, а поживна цінність страв мінімальною. Ця цінність визначалася за рахунок спеціального харчового індексу, що враховує співвідношення найважливіших нутрієнтів і їхню енергетичну складову. Тобто отримано ще один доказ того, що пізній прийом їжі шкідливий для здоров'я.

Новини, які можуть вас зацікавити: