Датчики виготовлені з графена, вуглецевої форми у вигляді листів / фото eurekalert.org

Дослідники Каліфорнійського технологічного інституту розробили новий тип мультиплексного тесту з недорогим датчиком, який може проводити домашню діагностику інфекції COVID-19.

Читайте такожВчені назвали місце, де найімовірніше можна заразитися коронавірусомПро свою розробку вчені повідомили в журналі Matter, пише hightech.

Зазначається, що тест проводиться за допомогою швидкого аналізу невеликих обсягів слини або крові без участі медичного працівника. Результати стають відомими менш ніж за 10 хвилин.

Відео дня

Чутливий елемент тесту виготовлений з тонкого пластику, протравленого лазером. Датчики виготовлені з графена, вуглецевої форми у вигляді листів.

На цей час пристрій протестовано лише в лабораторії з невеликою кількістю зразків крові та слини. Необхідно провести великомасштабний тест з реальними пацієнтами.

"Якщо випробування пройдуть успішно, датчик буде дуже корисний. При підключенні до допоміжної електроніки він навіть може передавати дані на мобільний телефон користувача по бездротовому зв'язку через Bluetooth", - йдеться в повідомленні.

Розробка вакцин від коронавірусу: що відомо?

  • Влада США підписала угоди про постачання вакцин від COVID-19 з фармакологічними компаніями Moderna, Johnson & Jouhnson, AstraZeneca, Pfizer, BioNTech, Sanofi і GlaxoSmithKline.
  • AstraZeneca розробляє свій препарат спільно з Оксфордським університетом. Раніше в компанії повідомили, що він безпечний і провокує сильну імунну реакцію.
  • Однак, останній етап клінічних випробувань вакцини AstraZeneca нещодавно був зупинений після того, як у одного з добровольців виникли проблеми зі здоров'ям після прийому препарату. Через кілька днів випробування були відновлені. Компанія не дала роз'яснень, що сталося з добровольцем.
  • Своєю чергою, Росія вже оголосила про схвалення власної вакцини від коронавірусу. Її нібито "випробували" навіть на дочці Володимира Путіна. Однак, препарат викликав сумніви в наукових колах. Оскільки Москва не надала доказів ефективності та безпеки своєї розробки.
  • Зрештою, певні дані про ранні випробування російської вакцини під назвою Sputnik V були оприлюднені на сторінках The Lancet. Вони викликали тривогу у групи з 38 вчених. Вони назвали Російські дані про вакцину "сумнівними" і знайшли в них " копіпаст». Вчені закликали Москву дати роз'яснення і показати більше даних про свою вакцину.