Італія \ REUTERS

У 57% жителів провінції Бергамо є антитіла до COVID-19. Такі оголошені управлінням охорони здоров'я Бергамо дані тестування, проведеного в провінції, яка стала одним з епіцентрів пандемії коронавірусу в Італії.

Читайте такожТіла померлих від коронавірусу в Італії вивозять військовими вантажівками (відео)

У тестуванні взяли участь майже 10 тис. жителів провінції в період з 23 квітня по 3 червня, повідомляє kommersant. Управління зазначає, що ці дані відображають ситуацію в провінції, оскільки вибірка була випадковою і досить широкою, хоча тестування проводилося в більшій мірі в найбільш постраждалих від пандемії районах. Італійський статистичний інститут ISTAT і Міністерство охорони здоров'я запустили кампанію масового тестування жителів Італії, в ній мають взяти участь щонайменше 150 тис. осіб, щоб можна булосудити про масштаби епідемії в країні.

Відео дня

У травні ISTAT повідомив, що смертність у місті Бергамо в березні зросла на 568% у порівнянні із середнім показником в 2015-2019 роки, що робить Бергамо найбільш постраждалим від пандемії містом Італії з точки зору смертності. У провінції Бергамо, за даними на початок тижня, в цілому було зафіксовано 13,6 тис. випадків зараження COVID-19. Всього в Італії за час епідемії виявлено понад 235 тис. хворих, померло понад 34 тис. осіб.