З вівторка кожен, хто досяг 18 років, має право на третю дозу \ фото REUTERS

У Польщі з 2 листопада кожен дорослий може записатися на щеплення бустерною дозою вакцини від коронавірусу.

Про це повідомило міністерство охорони здоров'я країни, пише "Європейська правда". З вівторка кожен, хто досяг 18 років, має право на третю дозу за умови, що з моменту первинної імунізації пройшло не менше шести місяців.

Для бустерної дози в Польщі пропонують дві вакцини: Comirnaty від Pfizer-BioNTech і Spikevax від Moderna.

Відео дня

Читайте такожУ Польщі заявляють про початок четвертої хвилі пандемії коронавірусуОтримати бустерну дозу можуть люди у віці 18 років і старше, які пройшли повний курс вакцинації двома вакцинними дозами Comirnaty, Spikevax або Vaxzevria від AstraZeneca або однією дозою вакцини Janssen.

Бустерна доза, як йдеться в повідомленні МОЗ, вводиться вакцинованим особам з метою "поліпшення, закріплення і розширення захисту після вакцинації".

Вакцинацію бустерною дозою в Польщі спочатку запропонували людям з ослабленим імунітетом. Пізніше-медперсоналу і літнім людям.

Нещодавно вакцинація третьою дозою стала доступна всім людям у віці від 50 років, а тепер бустерну дозу може отримати кожен дорослий.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини