Співробітники Служби безпеки України спільно з Генпрокуратурою викрили у Києві діяльність офісу прокремлівських хакерів.

Як повідомляє прес-служба СБУ, оперативники спецслужби встановили, що підконтрольне ФСБ хакерське угруповання організовувало кібератаки, зокрема на об’єкти критичної інфраструктури, державні та банківські установи. Для приховування ідентифікації атак зловмисники використовували сервіси анонімізації повідомлень.

Читайте такожСБУ заблокувала спробу популяризації в Інтернеті так званої «Житомирської народної республіки»

Відео дня

Співробітники СБУ також задокументували, що зловмисники за вказівкою російських спецслужб задіяли так звані «бот-ферми» для проведення спеціальних інформаційних операцій проти нашої країни.

Під час обшуків в офісі та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили програмно-апаратні комплекси, серверне обладнання, комп’ютерну техніку та понад 50 тис. карток мобільних операторів різних країн, задіяних у хакерських атаках.

Триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).