У приміщенні Київської Патріархії УПЦ КП розпилили газ / фото УНІАН

Ввечері 25 травня у приміщенні Київської Патріархії двоє невідомих розпилили сльозогінний газ.

Як повідомляє прес-центр Київської Патріархії, від дій зловмисників ппостраждала монахиня, яка знаходилася всередині. Невідомі втекли, їх розшукує поліція.

Читайте такожУ центрі Житомира двоє невідомих пограбували старовинний храм УПЦ КП

Відео дня

"За попередньою оцінкою інцидент може бути викликаний бажанням якихось осіб чи сил загострити ситуацію в суспільстві та в церковному середовищі в умовах очікування рішення Вселенського Патріарха щодо видання Томосу про автокефалію Церкви в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до вселенського патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення.

19 квітня Верховна Рада ухвалила постанову про підтримку звернення президента до вселенського патріарха щодо надання томосу на автокефалію православної церкви в Україні.

22 квітня святий і священний синод Вселенського патріархату прийняв до розгляду звернення від президента України до вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні, постанову Верховної Ради на підтримку цього звернення, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков.