Київські підлітки-неформали стають жертвами нападів невідомих з націоналістичною символікою / Facebook, Дмитро Дубицький

У центрі столиці підлітки з неформальної зовнішністю регулярно стають жертвами нападів людей з націоналістичною символікою, повідомила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Коментуючи у Facebook історію киянина Дмитра Дубицького, на дочку якого напали серед білого дня, вона зазначила, що чула такі історії неодноразово.

Читайте також"Нацкорпус" увірвався до львівської мерії, щоб "допомогти стоматологам"

Відео дня

«Я знаю дитину, на яку напали. Більше того, вже, на жаль, неодноразово чула подібні історії про напади на підлітків-"неформалів" в самому центрі мого рідного Києва», - зазначила вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, було чимало випадків, коли за нападами на неповнолітніх байдуже спостерігали дорослі.

"Покидьки, що вважають за можливе з нашивками націоналістичних угруповань, встановлювати свої правила і знущатися над підлітками, повинні нести покарання", – зазначила вона.

Вона також звернулася до керівників націоналістичних організацій із закликом перевірити свої лави і переконатися, що таких дій не скоюють їх представники.

У свою чергу, Дмитро Дубицький в Facebook розповів, що напад на його дочку, підлітка-неформала, відбувся в людному місці, на Контрактовій площі. Нападників було троє, приблизно двадцятирічного віку, в напіввійськовому одязі.

«Дочка спілкувалася зі знайомими, одягнена була, як звичайно, неформально - футболка з принтом, значки рок-груп, фарбоване пасмо волосся. "Борці за моральність" причепилися з ідіотськими питаннями, зірвали з шиї кулон. Оточуючі обурилися і почали їх відтісняти. Один з покидьків вирвався і залив обличчя дочки з газового балончика, після чого всі троє втекли», - зазначив він.

За його словами, пізніше нападники повернулися і сильно вдарили дівчину в обличчя, після чого знову втекли.

«В центральній частині Києва орудують відморозки (основні локації - Майдан і "Глобус", Поштова площа, Контрактова площа), які регулярно ображають і б'ють підлітків. Приводом, як правило, стає зовнішній вигляд - хлопця можуть побити за чубок або "засукані" штани, дівчину - за пірсинг чи фарбоване волосся. Вже понад півтора роки я чую від дочки розповіді про це. Конфлікти з "нациками" (так їх називають наші діти) у неї були і раніше, доходило й до бійки, але так, як сьогодні – вперше», - розповів Дубицький.

Нападники, як зазначив батько постраждалої, носять символіку "Правого сектору" та "Національного корпусу". Втім, він переконаний, що жодного стосунку до даних організацій злочинці не мають.

Нагадаємо, в червні в Києві відбулися сутички між правоохоронцями та противниками ЛГБТ-маршу. Затримані були 57 осіб.