У поліції відзвітували про затримання радикалів, які готували зрив "КиївПрайду" / Facebook - C14 news - резерв

Сьогодні з 6 ранку у Києві затримано вже 57 осіб, які хотіли перешкодити Маршу рівності. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києва у коментарі журналістам на території проведення акції.

Читайте такожУ Києві проходить "Марш рівності": онлайн-трансляція (відео)

Він зазначив, що о 6 ранку до 200 активістів перекрили вулицю Володимирську з метою не допустити проведення Маршу.

Відео дня

"Тому поліцією було прийняте рішення розблокувати вулицю і вивести за периметр, який охороняється", - сказав він.

Крищенко зауважив, що поліцейським з боку активістів було здійснено спротив."Сльозогінний газ був, взрив-пакети. Всіх вивели, а 28 - затримали", - повідомив представників поліції.

Згодом він уточнив, що станом на 9 ранку усього 57 затриманих.Він також додав, що 5 поліцейських постраждали від сльозогінного газу, а ще до 10 інших осіб звернулися до лікарів за допомогою.

Як повідомляв УНІАН, представники Міжнародного форуму ЛГБТКІ-спільноти (лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів) очікують, що у сьогоднішньому Марші рівності у центрі Києва візьмуть участь 5 тис. осіб.

9 червня 35 депутатів Європейського парламенту закликали українську владу забезпечити безпеку учасників Маршу рівності ЛГБТІ-спільноти, який пройде в Києві 17 червня.Крім того, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий повідомив, що до охорони громадського порядку буде залучено близько 5 тисяч правоохоронців.