Поліція затримала за хабарництво групу "антикорупціонерів" / фото УНИАН

Поліція затримала групу «борців із корупцією», які вимагали грошові кошти з посадових осіб державних органів та комерційних структур.

Як йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції, зловмисники створили громадську організацію, що нібито займалася боротьбою з корупцією в державі.

«Молодики вимагали від працівників державних органів та комерційних структур кошти за нерозголошення компрометуючої або конфіденційної інформації, яка була ними сфальсифікована. У разі відмови потерпілих виплачувати кошти «антикорупціонери» чинили на них тиск, зокрема - погрожували фізичною розправою та знищенням майна. Крім того, як останній аргумент, зловмисники повідомляли в мережі інтернет про викриття ще одного «корупціонера» та поширювали сфальсифіковану інформацію», - повідомили в поліції.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі невідомі вимагають хабарі від імені керівників обласної прокуратури

Під час обшуків у членів злочинної групи виявлено документи, що були зібрані та сфальсифіковані відносно потенційних жертв.

«Крім того, виявлено речі та предмети, які використовувалися для погроз та насильства, а також вогнепальну зброю. В одного з таких «борців з корупцією» виявлено паспорт так званої «ЛНР», - йдеться в повідомленні.

Організатора злочинної групи поліцейські затримали після вимагання коштів. Також зазначається, що на даний час проводиться документування злочинної діяльності групи та виявлення інших фактів протиправних дій її членів.

У поліції не повідомляють, в якому регіоні діяла злочинна група і де відбулося затримання членів угруповання.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня на хабарі затримали чергового чиновника «Укравтодору».