На прес-конференції у Херсоні сталася стрілянина із застосуванням сльозогінного газу / фото khersondaily.com

Конфлікт зі стріляниною, який стався під час прес-конференції в офісі херсонської газети «Новий день», спровокував голова обласної організації «Соціалістичної партії України» Кирило Стремоусов.

Про це кореспонденту УНІАН розповів очевидець події, кореспондент херсонського видання «ПІК» Олександр Корняков.

Читайте такожЗ'явилися подробиці нападу на офіцера поліції у Харкові: стріляли в голову (фото)

Відео дня

«Невдовзі після початку прес-конференції, на якій представники фірми-перевізника з Одеси розповідали про неправомірні, на їхню думку, дії співробітників «Укртрансбезпеки», в будівлю газети «Новий день» увірвався Стремоусов у супроводі кількох молодиків. У нього виник конфлікт з одеситами, які перебували поза приміщенням, де проходила прес-конференція. Конфлікт перейшов у бійку, під час якої був застосований сльозогінний газ. Частина учасників цього конфлікту, рятуючись від газу, вбігли в приміщення, де проходила прес-конференція. Потім у вікно, розташоване над вхідними дверима, кілька разів вистрілили», - розповів Корняков.

На місце події було викликано співробітників поліції.

Читайте такожВ центрі Івано-Франківська застрелили кримінального авторитета - ЗМІ (фото, відео)

Як розповіла начальник відділу з питань комунікацій Головного управління Нацполіціі України в Херсонській області Ірина Атаманенко, зараз всі учасники конфлікту перебувають в управлінні, проводяться слідчі дії, зокрема - опитування. Хто стріляв поліцейські поки що не з'ясували.

Відповідаючи на запитання, з якої зброї велася стрілянина, Атаманенко відповіла: «Зараз проводиться балістична експертиза».

За словами Корнякова, стріляли з травматичної зброї. Він сказав, що бачив фрагменти куль, випущених з пістолета.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні о 12.40 до поліції Херсонській області надійшла інформація про те, що під час прес-конференції в прес-клубі «Новий день» стався конфлікт зі стріляниною.

Поліція попередньо кваліфікувала цю подію за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.