Покупців чоловіки підшуковували серед своїх знайомих / фото ssu.gov.ua

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України затримали двох чоловіків за незаконний збут викраденої з військової частини зброї.

Про це УНІАН повідомили у прес-групі СБУ у Житомирській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що двоє раніше судимих жителів Новограда-Волинського налагодили збут зброї та боєприпасів, що, за попередньою інформацією, вони викрали із однієї з військових частин дислокованих на території області. Покупців чоловіки підшуковували серед своїх знайомих та представників місцевих кримінальних кіл», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У прес-групі зазначили, що обох правопорушників затримано 3 лютого увечері поблизу міста Новограда-Волинського під час чергової спроби продажу двох автоматів із магазинами, пістолета з набоями та глушника, за які вони планували виручити шістдесят п`ять тисяч гривень. У ході спецоперації один із зловмисників намагався чинити збройний опір співробітникам СБУ.

Читайте такожЖитель Маріуполя намагався привезти вибухівку з окупованої частини Донбасу (фото)

Під час санкціонованих слідчих дій зі схрону, облаштованого у лісосмузі неподалік районного центру, правоохоронці вилучили ще два автомати, три пістолети, глушники та набої різного калібру.

У межах кримінального провадження, відкритого одразу за двома статтями Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Спецоперація із викриття зловмисників проводилася співробітниками УСБУ в Житомирській області спільно зі слідчими Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону.