Перед сходовим майданчиком дитина озирнулась і невідомий одразу кинувся на неї / скріншот

На Запоріжжі 11-річна дівчинка самостійно відбилася від грабіжника, який напав на неї в під'їзді.

Дитина поверталася з тренування з тхеквондо, коли невідомий затиснув її на сходах та почав зривати з вух прикраси, йдеться у сюжеті ТСН.

Того вечора Саша поверталася з тренування. Дійшла до свого будинку, коли за нею в під'їзд протиснувся невідомий чоловік. Перед сходовим майданчиком дитина озирнулась і невідомий одразу кинувся на неї.

Від осені 5-класниця Саша почала займатися тхеквондо. Настанови тренера дитина запам'ятовує старанно: на тренуваннях удари доводять до автоматизму. "Підняла коліно і вдарила його з правої ноги", - каже дівчинка.

Чи вдалося б дівчинці відбитися самотужки, якби не сусіди, невідомо. Почувши крики, люди з верхніх поверхів кинулися на поміч. Нападника переслідували всім двором. Наздогнати його виявилося нелегко.

Читайте такожУ Харкові грабіжник в аптеці зґвалтував дівчину-провізора (фото)

Коли грабіжник зрозумів, що його помітили, він скочив з даху та перестрибнув цегляну кладку, а потім дістався паркану, який огороджує місцевий стадіон. Наздогнати його там люди вже не змогли. Наступного дня грабіжника таки вдалося затримати. До нападу він потрапив в око камер спостереження.

За інформацією ТСН, годиною раніше чоловік вирвав сумку в пенсіонерки, а потім пішов уже на другий злочин.

Експерти кажуть: у таких ситуаціях інколи губляться навіть дорослі. 11-річна дитина ж діяла, немов за підручником.

До школи Саша поки що не ходить, але більше сумує за тренуваннями. Чекає, коли знову повернеться в спортзал. Окрім синців та розтягнень, у дівчинки трохи болить вухо, бо нападнику вдалось обламати частину сережки.

У поліції кажуть: навіть якби йому вдалося пограбувати дівчинку, багато б він не заробив, бо, замість коштовностей, грабіжник намагався зірвати так зване "медичне золото" - фактично звичайну біжутерію.

Раніше УНІАН повідомляв, що в передмісті Одеси затримано зловмисника, який застрелив пенсіонерку та її онука.