Ілюстрація / REUTERS

Під час виконання завдань контррозвідувальної діяльності Служба безпеки України затримала жительку Запоріжжя, яка в соцмережах закликала до створення "Запорізької народної республіки". Про це 9 квітня повідомив сайт СБУ.

Читайте такожПрокуратура просить 14 років позбавлення волі для бразильця Лусваргі, який воював на боці бойовиків «ДНР»

"Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Запоріжжя здійснювала адміністрування ресурсу "Запорожская народная республика" та розповсюджувала проросійські деструктивні публікації, у тому числі матеріали із закликами до позбавлення України виходу до Азовського та Чорного морів через створення на території південно-східних областей фейкової "Новоросії", – ідеться в повідомленні.

Відео дня

У СБУ зазначили, що зловмисницю затримали, технічні засоби, які вона використовувала у своїй діяльності, – вилучили. Згідно з фотографіями, опублікованими спецслужбою, затримана займалася пропагандою в соцмережі "ВКонтакте", доступ до якої на території України обмежено.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.