Поліція затримала кількох учасників акції, але незабаром відпустила їх / скріншот

У Києві ввечері 2 травня між вулицями Протасів Яр і Миколи Амосова пройшла акція протесту проти незаконного будівництва.

Про це повідомляє LB.ua.

Між активістами та молодими людьми спортивної зовнішності, які, за даними агентства, є представниками забудовника, відбулися зіткнення.

Відео дня

Як повідомляє агентство, забудовник відмовився виконати вимоги громади, попри наявність припису щодо заборони проведення будівельних робіт. Після цього активісти перекрили вулицю деревами, які напередодні вирізав забудовник.

Читайте такожКличко зустрівся з ініціативною групою активістів щодо перевірки законності забудов у столиці

Невідомі закидали мітингувальників каменями, а ті намагалися силою знести паркан. Поліція затримала кількох учасників акції, але незабаром відпустила їх.

Також повідомляється, що 1 травня на Протасовому Яру і вулиці Амосова відбувалися сутички киян з "тітушками" дніпровської компанії ТОВ "Дайтона груп", яка намагається вирізати 4 га зелених насаджень для будівництва в зеленій зоні трьох хмарочосів.

Питання забудови в Протасовому Яру повинне розглядатися в п'ятницю, 3 травня, на комісії з розгляду об'єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території Києва.

"Забудовник урочисто пообіцяв не виконувати ніяких робіт до розгляду на Комісії. Однак вже сьогодні почалося спорудження паркану з боку вулиці Протасів Яр", - відзначають організатори акції.