В одеській колонії запровадили посилений режим /  УНІАН

В одеській «Південній виправній колонії №51» після бунту в’язнів запроваджено режим особливих умов – охорону та нагляд за засудженими посилено.

Читайте такожБунт в одеській колонії. Що спровокувало заворушення

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Відео дня

«З 28.05.2019 року в державній установі «Південна виправна колонія (№ 51)» у відповідності до статті 105 Кримінально-виконавчого кодексу України запроваджено режим особливих умов, під час реалізації якого посилено охорону, нагляд за засудженими, та здійснюватимуться інші додаткові режимні заходи», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на період введення режиму особливих умов тимчасово відмінені побачення із засудженими, їх відвідування близькими родичами або іншими особами, а також призупинено відвідування установи представниками ЗМІ.

«Додатково інформуємо, що час, протягом якого засудженим не надавалися побачення у зв’язку з переведенням установи виконання покарань на режим особливих умов, зараховується в строк, після закінчення якого засуджені можуть їх отримати. Про припинення режиму особливих умов буде повідомлено додатково», - підсумували в управлінні.

В установі навели подробиці інциденту. Так, бунт почався під час проведення планового обшуку. Близько 200 засуджених проявили групову непокору законним вимогам адміністрації, здійснили напад та завдали 15-ти працівникам колонії тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Четверо постраждалих працівників установи було госпіталізовано до шпиталю

Також, внаслідок підпалу знищено значну частину об’єктів інфраструктури та інше майно установи. Знеструмлено житлову зону. 

Напередодні повідомлялось, що в Південній виправній колонії Одеси (№51) стався бунт, що супроводжувався пожежею.