Зловмисники використовували для митного оформлення підроблені документи / фото - ГУ ДФС в області

На Чернігівщині податківці ліквідували центр мінімізації митних платежів.

Про це УНІАН повідомили в Головному управління Державної фіскальної служби України в Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, зловмисники створили центр мінімізації митних платежів, що надавав підприємствам реального сектору економіки Київської, Одеської, Чернігівської та інших областей України послуги з мінімізації податків та митних платежів під час митного оформлення в режимі «імпорт» товарів, занижуючи митну вартість товарів.

Відео дня

Для цього «підприємці» створили низку підконтрольних підприємств-імпортерів та нерезидентів, які значно занижували митну вартість ввезених товарів, використовуючи для митного оформлення підроблені документи.

Читайте такожНа Сумщині чиновник облради загинув у ДТП

Після оформлення товари доставляли на склад вигодонабувачів, які оплачували послугу готівкою та передавали її через кур’єра.

Обсяг імпортних операцій протягом 2017-2019 років склав майже 150 млн грн, чим було завдано державі збитків на суму понад 15 млн грн.

«На підставі ухвал суду проведено низку обшуків в офісних, складських приміщеннях та у банківських комірках підозрюваних. За результатами обшуків вилучено грошові кошти в національній та іноземній валюті в еквіваленті 3 млн грн, імпортовані в Україну товари (освітлювальне обладнання) загальною вартістю понад 15 млн грн, печатки підконтрольних СГД, чорнові записи та електронні носії інформації, на яких містяться докази незаконної діяльності», - зазначили у відомстві.

Триває слідство.