Дитину знайшли мертвою / Колаж 24 каналу

За підозрою у вбивстві та зґвалтуванні 11-річної Даші Лук'яненко з Одеської області затримали місцевого жителя, 22-річного Миколу Тарасова. ЗМІ дізналися про нього дивні подробиці.

20 червня йому оголосили про підозру за чотирма статтями КК: частина 2 ст. 146, частина 4 ст. 152, пункти 2 і 10 частини 2 ст. 115, ст. 297 - «викрадення», «замах на зґвалтування неповнолітньої», «вбивство неповнолітнього, поєднане зі зґвалтуванням» і «наругу над тілом», пише "Думская".

Читайте такожНамагався зґвалтувати, одягнув кульок на голову та зв'язку язав ноги: страшні подробиці вбивства 11-річної дівчинки на Одещині

Відео дня

Тарасов вже дав свідчення, а після його вивезли під посиленою охороною в Одесу в ізолятор тимчасового утримання, де чоловік буде чекати рішення суду щодо запобіжного заходу.

"Микола був знайомий з Дашею Лук'яненко та її родиною. Перед злочином він зробив покупку в контейнері сім'ї потерпілої, побачив дівчинку і поспішив додому. Дочекався Дашу, яка йшла повз його будинку, прямуючи на танці. Покликав. Затягнув у будинок. Потім прямо в коридорі спробував зґвалтувати, але дівчинка почала кричати. Перелякавшись, він її задушив. Але й цього йому здалося мало – він ударив її кілька разів ножем у горло. Потім надів мертвій на голову пакет, роздягнув її, обмотав руки дівчинки скотчем і кинув у вигрібну яму дворового туалету", — розповів офіцер поліції, який бере участь у розслідуванні злочину.

Тіло дівчинки знайшли у вигрібній ямі / Думська

Валентина Корінна та Анатолій Заборюк – сусіди Тарасових. Вони підтвердили журналістам, що почули дитячі крики, які долинали з подвір'я підозрюваного. Це було о 14:24-14:25.

«Закричала дитина, пронизливо. І одразу замовкла. Я стривожився, взяв саперну лопатку, пішов подивитися, що відбувається. Обійшов будинок Тарасових, звідки почувся крик, але нічого підозрілого не побачив», — розповідає Анатолій.

За словами Валентини Корінної, про дитячий крик вона і сусід повідомили поліції в перший же день пошуків Даші.

«На другий день після зникнення дівчинки у них (Тарасових, — Ред.) провели обшук. Але нічого не знайшли. Потім зробили ще один обшук і знову нічого не знайшли. Лише 19 червня поліцейські прийшли втретє і знайшли тіло Даші у вигрібній ямі», — каже жінка.

Читайте такожТрагедія в Одеській області: затриманий зізнався у вбивстві 11-річної Дарини лук'яненко (фото)

Сусіди додають: сім'ї підозрюваного і загиблої добре знайомі один з одним, торгували на ринку, буквально в сусідніх контейнерах. Вже на наступний день Микола активно допомагав волонтерам шукати зниклу дівчинку. І абсолютно спокійно розповідав, що в момент її зникнення (о 14:24 телефон дівчинки перестав відповідати на дзвінки) нічого не бачив і не чув, тому що мився і смажив яєчню.

Микола – дуже замкнутий хлопець, розповідають люди, які його знали.

«Він жив в Одесі, навчався в коледжі комп'ютерних технологій. Приїхав звідти з дивацтвами – у звичайному спілкуванні був якийсь сонний. Але збуджувався, якщо розмова заходила про протилежну стать. Весь вільний час проводив біля комп'ютера, грав в DotA, лазив по всяких сайтах. Іноді допомагав торгувати своїм батькам. Один раз з'їздив до Росії на заробітки, але швидко повернувся. Про його родину в селі всякі нехороші чутки ходили: мовляв, батько років п'ятнадцять тому сидів у в'язниці за зґвалтування», — говорить знайомий Тарасових Віктор.

Ще один місцевий житель Юрій розповів, що якось раз застав Миколу за розпусними діями: «Бачив, як він стежив за двома школярками. Запитав, навіщо він це робить. Коля не відповів і втік. Мої приятелі кажуть, що бачили, як він роздягався на околиці селища перед дівчатами. Тому з ним ні я, ні мої друзі особливо не спілкувалися».

Тарасові все це заперечують, хоча визнають, що він дійсно був замкнутим.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко зникла вдень 13 червня, по дорозі на заняття танцями в смт Іванівка Одеської області.

З того дня дитини розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, до спецоперації були задіяні водолази, а також авіація.

19 червня при відпрацюванні території в Іванівці поліцейські провели обшук в одному з домоволодінь. В результаті було виявлено тіло зниклої дівчинки. Згодом правоохоронці затримали підозрюваного в її вбивстві місцевого жителя.