У Харкові через повідомлення про замінування евакуювали понад 22 тисячі людей / фото УНІАН

У Харкові вчора через неправдиве повідомлення про замінування 232 об’єктів евакуювали понад 22 тис. осіб.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Харківській області.

Читайте такожУ Києві в годину пік зачинено станцію метро "Хрещатик" та перехід на "Майдан Незалежності"

Відео дня

Зазначається, що інформація про закладення вибухівки в розважальному закладі на вулиці Полтавський Шлях, 227 міських дитсадках, аеропорту, на залізничному вокзалі, одній із станцій метро та у закладі на вулиці Благовіщенській надійшла до поліції 20 червня.

Фахівці вибухотехнічного управління ретельно обстежили всі зазначені заклади та установи, евакуювали 22562 особи. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

На місцях подій працювали працівники слідчо-оперативних груп, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції, працівники територіальних відділів поліції.

Інформації про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня, в останній день подачі документів для участі у парламентських виборах, двічі "замінували" будівлю ЦВК.