Суддя враховував тяжкість та обставини вчинення злочину / фото: УНІАН

У Чернігові сьогодні суд на два місяці заарештував чоловіка, якого підозрюють у вбивстві 11-місячного сина.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно з інформацією, під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підозрюваний просив суд відпустити його під домашній арешт.

Відео дня

Однак слідчий суддя враховував тяжкість злочину, в якому підозрюється особа, а також обставини його вчинення.

«Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Чернігова чоловіку обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без права внесення застави», - сказано у повідомленні.

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури слідчий відділ Чернігівського відділу поліції ГУНП в області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Місцевий житель підозрюється в умисному протиправному заподіянні смерті дитині (2018 року народження).

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня до поліції зателефонувала чернігівка і повідомила, що її однорічна дитина посиніла та померла. За її словами, хлопчик перебував вдома у біологічного батька. Поліція заарештувала чоловіка. Ще одну дитину з цієї родини, 2017 року народження, на період з’ясування обставин вилучили із родини і помістили до дитячої лікарні.

Матір дітей раніше притягалася до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях та невиконання обов'язків щодо виховання дітей. Чоловік і жінка - безробітні. Водночас, на обліках у поліції та службі у справах дітей не перебували, але за місцем мешкання характеризуються негативно.