Бабуся вбитого Кирила Тлявова, Олександра і адвокат сім'ї / Фото: Громадське

Бабуся п'ятирічного Кирила Тлявова, у вбивстві якого підозрюють двох екс-співробітників поліції, поскаржилася президенту Володимиру Зеленському, що Державне бюро розслідувань (ДБР) не реагує на її запити про хід розслідування.

Читайте такожВбивство хлопчика на Київщині: Аваков розповів про п'є ятьох підозрюваних

Про це повідомляє Громадське. «У мене неоднозначне ставлення до розслідування. Я їм постійно телефоную, але жодної реакції на мої дзвінки, щоб мене прийняли в ГБР. Вони кажуть, що я їм заважаю. Одного разу я туди потрапила. Слідчий мені сказав: "А вам легше, якщо вони всі четверо будуть сидіти?". ДБР на мої звернення не реагує. Вони беруть мене за плечі і розгортають, щоб я була відсутня при слідчих експериментах», - заявила вона.

Відео дня

Адвокат сім'ї, Андрій Левковець повідомив, що ДБР ігнорує 15 клопотань про проведення тих чи інших слідчих дій.

«Ми звертаємося до президента України із проханням та вимогою забезпечити дотримання конституційних прав сім'ї Тлявових, справедливий суд і розслідування. Ми не просимо президента тиснути на правоохоронні органи, однак ми просимо забезпечити належне функціонування системи», - заявив адвокат.

Він вважає, що ДБР «покриває злочини поліцейських».

Як повідомляв УНІАН, 31 травня у Переяслав-Хмельницькому патрульні поліцейські Приходько та Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди. Вони влучили у 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували.

3 червня хлопчик помер у столичній лікарні. Патрульним оголосили підозра в грубому порушенні громадського порядку, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ). 4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав патрульним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.